Младата жена е поддръжник на Тръмп, призоваваща към размирици във Вашингтон

Ашли Бабит загуби живота си  по време на щурма срещу Капитолия на хиляди поддръжници на Доналд Тръмп, които искаха - и успяха - да отложат утвърждаването на Джо Баден като президент на САЩ, пише DarikNews.

35-годишната жена, живееща в Сан Диего, щата Калифорния, едва ли си е представяла, че няма повече да види съпруга си. Изстрел във врата от оръжието на един от агентите в сградата на Конгреса във Вашингтон сложи край на живота й в една от уж най-безопасните сгради на планетата.

Журналист в САЩ: Българи се включиха в протестите във Вашингтон

А преди това през 14-годишната си служба във въоръжените сили на САЩ Бабит е посещавала далеч по-опасни места – имала е мисии в Афганистан, Ирак и Кувейт, посочва съпругът й Тимъти Макенти в изявления пред Washington Post.

Макенти, който заедно с партньорката си ръководи фирма за поддръжка на басейни, не успял да присъства на протеста във Вашингтон заради бизнес дела. "Тя беше голям патриот, много силна и твърда в убежденията си, но също така беше пълна с любов и беше много привързана", казва съпругът на починалата млада жена, докато обяснява, че двамата се разделили през 2019 г., но по-късно се сдобрили и наскоро се оженили.

ДЕМОКРАЦИЯ ПОД ОБСАДА: Светът осъди безпрецедентния бунт в САЩ (ОБЗОР)

Бабит е много активна в социалните мрежи. И дори часове преди трагичния си край, тя насърчи поддръжниците на Тръмп в Twitter да предизвикат големи размирици във Вашингтон: "Нищо няма да ни спре, бурята е тук и ще пристигне във Вашингтон след по-малко от 24 часа. От тъмнината, към светлината".

Тази известност в социалните медии достига своя връх точно, когато тя престава да диша. С видеозаписите, на които се чува фаталният изстрел, а Бабит, положена кървяща на мраморния под в Капитолия, е заобиколена от полицаи и протестиращи.

ВСИЧКО ЗА ЩУРМА В КАПИТОЛИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: DarikNews