Ситуацията е заснета с телефон

Горският стражар Красимир Сулев, който преби бракониер на улицата, остава за постоянно в ареста. Това реши Районният съд в Дупница. Обвиненията срещу него са за хулиганство и причиняване на телесна повреда в качеството му на длъжностно лице.

В защита на Сулев пред сградата на съда в Дупница дойдоха както негови близки, така и родители на деца, които тренират кикбокс с него. Близките му продължават да са категорични, че той е бил провокиран и е станал жертва на сценарий.

Горски служител преби бракониер в Дупница (ВИДЕО)

Пострадалият Костадин Станчев е многократен нарушител на закона, като на три пъти от него са конфискувани и автомобили. Той вече е транспортиран в столична болница. Преди да бъде откаран към здравното заведение екип на NOVA успя да разговаря с него.

„Дойде да връчи един акт на мой колега. Направи саморазправа пред нас. Заплаши мен и цялото ми семейство. Предупредих мой колега да снима, когато дойде горският. Той е лош човек”, заяви Станчев.

Горските служители от Горското стопанство в Дупница са категорични, че техният колега е жертва на постановка. Те споделят, че Станчев редовно бил хващан в нарушение и често проявявал агресия към служителите.

 

 

„Въпреки това той е превишил своите правомощия. Така или иначе ще бъде наказан, а степента на наказанието му ще зависи от досъдебното производство. Разследващите прокурори и полицията работят много бързо, така че скоро ще бъдем наясно какво се е случило. Според очевидци той първо е бил заплют, а след това е направен опит за душене”, обясни директорът на стопанството Пламен Поюков.

Красимир Сулев е и треньор по кикбокс на над 100 деца. Родители също изразиха подкрепата си спрямо горския. Те споделят, че мъжът е много спокоен, уравновесен и са сигурни, че е бил провокиран.

„Мисля, че всичко е нагласено. Той го приканва да отиде до тях, провокира го, камерата е нагласена. Той не се пази от удари и пита дали снимат. Изважда го извън кожата му. Всичко е толкова обмислено”, смята близката на Красимир - Джулия.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.