Те недоволстват заради изключването на Георги Гергов от партията

Напрежението в БСП ескалира. Изключването на пловдивския бизнесмен Георги Гергов доведе негови поддържници в централата на партията. Социалисти от Пловдив дойдоха в София и настояха за среща с Корнелия Нинова. 

„Искахме да почукаме на вратата на г-жа Нинова. Едно младо момче каза, че е била по специална програма извън сградата”, каза Нина Чавдарова, зам.-председател на БСП-Пловдив.

За да не попаднат все пак случайно пред вратата на Нинова, недоволните твърдят, че са били под ескорт.

„Г-н Татарски дойде и ни съпроводи до горе. От там ни пое още една жена и така ние ескортираха до деловодството”, обясни Чавдарова.

Според пловдивската организация изключването на Гергов нарушава правилника на Столетницата. Техните членове не са гласували, срокът бил до 12 януари, а решението се случва преди това.

БСП изключи Георги Гергов, социалисти протестираха в негова подкрепа(ВИДЕО)

Снимка: БТА

„По устав и по правилата би трябвало първичната организация да вземе такова решение. До момента такова няма и дори не е повдиган въпросът”, обясни Тодор Стоилов, председател на районен съвет Централен – БСП-Пловдив.

Социалистите заподозряха, че бързото изключване е заради предстоящите избори и желанието на лидера на БСП сама да подреди кандидатите за депутати от Пловдив.

 

 

 „Ние виждаме, че се отстрелват силните на деня. Видяхме намеците срещу президента. А сега силният на деня е Георги Гергов и пловдивската организация, която освен, че е втората в страната, е и най-силната”, каза Стоилов.

 

 

Снимка: БТА

След неуспеха да спрещнат Нинова, пловдивските социалисти решиха да опитат по друг начин. С видеобръщение в социалните мрежи.

От ръководството на партията в рамките на деня не излязоха с коментар. Лидерът на БСП пусна пост в социалните мрежи, но не по темата. А за да обяви организационно решение на ръководството, озаглавено като  „Реформата в БСП продължава“.

 

Продължава реформата в БСП Националният съвет на БСП прие предложението на Изпълнителното бюро за създаване на три...

Публикувахте от Корнелия Нинова в Петък, 8 януари 2021 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.