Пловдивски социалисти искат среща с Корнелия Нинова

Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията. Събрани са необходимите подписи за приемане на решението, съобщават от пресцентъра на БСП.  

По казуса се произнесоха всички висши контролни и колективни органи на партията - Общопартийната контролна комисия, работната група по случая, Изпълнителното бюро и Националният съвет на БСП, се казва още в прессъобщението.

Преди ден пък градският съвет на БСП-Пловдив  сне доверието си от националното ръководство на партията.

Изпълнителното бюро на БСП ще предложи Георги Гергов да бъде изключен от партията

А днес пловдивски социалисти се събраха пред централата на БСП под тепетата и готвят десант утре в София. Те ще отидат на „Позитано” 20, за да се срещнат с председателя на партията Корнелия Нинова и да й връчат декларацията от Градското ръководство на социалистите в Пловдив.

В  нея те изразяват подкрепата си към градския председател на БСП Георги Гергов и остро критикуват действията на националното ръководство и председателя Корнелия Нинова.

„Ние, пловдивските социалисти, няма да мълчим и не се страхуваме да се изправим срещу мутризацията на партията от настоящото тясно ръководство!”, пише в декларацията.

По време на брифинг, на който отсъства самият Георги Гергов, районните председатели на партията и други ръководители на социалистите в Пловдив, казаха своята гледна точка за събитията в партията. Според тях БСП от най-демократичната партия се е превърнала в тоталитарна и „единствената й цел е да обслужва интересите на шепа хора, които са облечени във власт”. Участниците в брифинга са убедени, че тези раздори ще отслабят партията преди изборите и това ще доведе до поредната загуба на социалистите на предстоящия вот.

Репортер: Илиян Велков

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.