Какво предлагат организаторите на лагери в Пампорово и Чепеларе?

Съчетаването на хоум офис в планината и ски ваканция привлича все повече туристи в условията на пандемия, информира Станислав Вангелов, организатор на ежегодни лагери в Пампорово и Чепеларе.

Скиорски преходи в планината, посрещане на изгрева по пистите в Пампорово са част от новите занимания за "онлайн туристите".

ХОУМ ОФИС В ПЛАНИНАТА: Хижи на Витоша привличат работещи с бърз интернет

""Пантене" са така наречените преходи със ски заради използваната екипировка, включваща специални автомати за ските, известни като панти. Това е стара технология, позната в Алпите",  обяснява Станислав Вангелов.

"Автоматите панти позволяват на алпийските ски да се използват и за преходи, стигайки с тях до връх Снежанка или Орфеевите скали, след което туристите се спускат по пистите. По този начин скиорите съчетават красивата гледка от познати местности в Пампорово и преходи без нужда от лифтове. Ски "пантенето" преминава само по писти, така че се избягва рисковото каране през необработени зони", категорични са организаторите.

Хотели предлагат стаи за офиси

Компютърни и медийни специалисти, мениджъри, представители на свободни професии са преобладаваща част от "лаптопаджийските" лагерници в Пампорово. Съгласно противоепидемичните мерки за спазване на дистанцията, те са или индивидуални туристи, или семейства на ски офис ваканция. Част от тях пристигат с кемпери, след като през тази година вече е осигурена и зона за престой на мобилните жилища.

Екипирани с "панти" и челници за осветяване на маршрута по снежното трасе, работещите скиори от лагера могат да бъдат забелязани и сутрин рано по пистите. Всяка събота до края на ски сезона се организира посрещане на изгрева на пистите, уточняват от офиса в Пампорово.

Как да работим от вкъщи, когато семейството е у дома

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА