Колко ще струва на община Разград да възстанови щетите?

Поредна вандалска проява. Случаят е от Разград, където е счупено не какво да е общинско имущество, а въртележката за деца с инвалидни колички. Площадката за игра има седем съоръжения като две от тях са за деца с увреждания. Открита е през септември. Оттогава насам вече два пъти някой чупи съоръженията.

Отрова за животни край детска площадка

„Идеята ми бе всички деца да играят заедно, за да може здравите да приемат тези със специфични потребности такива, каквито са“, каза детето, дало предложението за изграждането на площадката. Казва, че когато я открили, се почувствала значима и щастлива. Надеждата й била тази площадка да остане здрава.

Вандали изпочупиха пейки в бургаски парк

„Институциите трябва да бъдат непримирими към подобни вандалски прояви. Идеята за изграждането на площадката е страхотна. Тя бе подкрепена и стана факт, но вече я чупят за втори път. Тя ще бъде ремонтирана и отново ще работи. Това отношение обаче е обидно към гражданите на Разград“, заяви зам.-кметът на Разград Мирослав Грънчаров.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.