Може да бъде представен и документ за прекаран коронавирус

САЩ въвеждат изискване за всички пътници, пристигащи с въздушен транспорт в страната, да представят задължителен негативен резултат от тест за COVID-19 или документ, че вече са прекарали заболяването и са се възстановили от него. Новата мярка влиза в сила от 26 януари 2021 г.

Задължителна електронна регистрация за влизащите в Австрия

Всички пътници трябва да представят отрицателния резултат от теста или съответния документ, че са преболедували коронавируса, преди качването си на борда на самолета. Тестът е необходимо да бъде направен до 3 дни (72 часа) преди полета за САЩ, а резултатите могат да бъдат представени на хартиен или електронен носител.

Авиокомпаниите са задължени да отказват превозването на всеки пътник, който не изпълнил тези изисквания. Към момента няма официално съобщение дали необходимият тест е PCR или бърз антигенен.

Германия въвежда задължителен PCR тест за влизащите от България

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в САЩ на следните телефонни номера: +1 (202)387-0174; +1 (202) 387-5770.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.