Цените са по-ниски от пазарните

Руското такси "Максим" все още вози в нарушение, показа проверка на NOVA! Това продължава вече седем години. Оказва се, че към приложението вече са се включили и таксиметрови автомобили, а държавата е с вързани ръце.

Руската платформа предлага нелегален таксиметров превоз на цени по-ниски от пазарните. Сценарият се разиграва години наред. 

Да говорят открито за това, че карат и на двата фронта таксиметровите шофьори не искат. 

Таксиметрови шофьори отново излязоха на протест

Работата спаднала и заради пандемията и заради приложението твърди таксиметров шофьор. 

"40 коли от нашите в момента чакат адреси. Заявка - една кола. А тука в момента непрекъснато има адреси, няма ли го това приложение, ще почнат хората, искат не искат, да звънят по таксиметровите компании", казва той.

От Комисията за защита на конкуренцията обявиха за NOVA, че вече има излязло решение, според което "Такси Максим" трябваше да преустанови работа.  Наложената глоба обаче все още не е платена.

Таксиметрови шофьори с нова протестна акция в центъра на София

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.