Може би цялото влизане в Конгреса не е било спонтанно

"Нямаше как демократите да не проведат процедура по отстраняване на Доналд Тръмп. 25-тата поправка означава да се отстрани президент поради невъзможност той да изпълнява задълженията си, а също и много тежко прегрешение. Процедурата започна и тя трябваше да я завърши, това е ритуален завършек", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Елена Поптодорова посланик на България в САЩ до 2016 година. 

"Целта беше да бъде вменена отговорност на Доналд Тръм, както и да не може отново да се кандидатира за изборна длъжност", допълни тя.

"Повод за протестите, които се очакват, ще бъде влизането в длъжност на Джо Байдън", смята Поптодорова.

Поптодорова: Това не беше очаквано за Америка

"Предполагам, че ще има нов консервативен проект, който може да бъде оглавен от Тръмп, но и от негови наследници", предположи бившият посланик.

"Може би цялото влизане в Конгреса не е било спонтанно. Но това ще се установи от независима комисия. Някой е искал тези хора наистина да влязат или поне не им беше попречено", предположи Поптодорова.

"В САЩ продължава да има нерешен тежък расов проблем", категорична е тя.

"Тепърва започва дебатът доколко трябва да се регулират социалните медии. Те са като мегафон, който може би трябва малко да се дозира, защото те ехтят и обсебват цялото обществено внимание", заключи Елена Поптодорова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.