България не е готова за широка коалиция, включваща леви и десни

"Не че няма за какво да се атакува управлението, но битката през лятото бе някои отново да се наместят на политическата софра", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов"  по NOVA NEWS Румен Христов, председател на СДС.

"С новата дата президентът вероятно се опитва да помогне на формациите, които му симпатизират, но реално тази дата няма никакво значение. Той успя да обиди голяма част от българите, католици, арменци, протестанти, с датата 4 април", смята лидерът на СДС.

"СДС смята промени в Изобрния кодекс преди избори за голяма грешка, най-малкото затова, че избирателите трябва да са добре подготвени за начина и процедурите, по които ще гласуват", категоричен бе той.

"В момента имаме възможност да гласуваме машинно. Нека да вършим нещата стъпка по стъпка, да видим как ще мине машинното гласуване, след това да мислим за идеи като гласуване по пощата", смята Румен Христов.

Румен Христов: Възможните партньори на СДС са партиите членки на ЕНП

"В ход са разговорите за явяване на изборите на СДС съвместно с ГЕРБ, имаме яснота, но не е коректно да се коментира преди всичко да е изчистено", информира Христов.

"В България не сме готови за широка коалиция, която да включи в едно десни и леви. Ние няма как да влезем в коалиция с БСП", убеден е Румен Христов.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.