Как се подготвя партията за предстоящите парламентарни избори?

„Ние работим активно върху програмата на СДС за предстоящите парламентарни избори. Смятаме, че това е важно, за да можем да покажем на избирателите си за какво ще работим в следващия парламент”. Това заяви председателят на СДС Румен Христов в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Що се отнася до формата на явяване, Христов поясни, че ще се търси съвместно такова с партии членки на ЕНП. „Това са ГЕРБ и ДСБ. Присъствието на коалиционните партньори на ДСБ обаче ни отдалечават от тях”, заяви Христов. По думите му партията на Христо Иванов е по-скоро либерална, а Зелените са ляво-либерални.

„Предварителни разговори е имало, но всичко предстои да бъде обсъдено. ГЕРБ е с по-широк електорат и в този смисъл ролята на автентичната десница е да бъдем малко по-радикални. От това би спечелило едно дясно управление, каквото смятам, че е нужно на България в следващия парламент”, добавя лидерът на СДС.

Според него компроматите са характерни за България, но това не е отговорът, който обществото очаква. Той се обяви за един по-широк дебат за политики, а сблъсъците трябвало да бъдат само идеологически.

"Влизането на България в Банковия съюз и еврозоната оправдава всички действия на правителството", каза още Христов.

Целия разговор гледайте във видеото.