Специалистите изтъкнаха, че са получили значителен обем информация

Специалисти от НАСА проведоха в щата Мисисипи тестове на двигателите на ракетата-носител "Спейс лонч систем", която е предвидено да осъществи полет до Луната, предадоха световните агенции.

КОЛЕДНО ЧУДО: Събитията, променили света на този ден

Изпитанията бяха предавани пряко на сайта на космическото ведомство. Четирите двигателя, установени на специална опора на територията на тестовия комплекс на НАСА, работиха едновременно малко повече от минута. Очакваше се изпробването да продължи 8 минути. От НАСА не уточниха поради каква причина е бил променен планът. Специалистите изтъкнаха, че са получили значителен обем информация за работата на двигателите. Те изясняват причините за ранното им изключване.

Силует на ангел се появи на повърхността на Марс (СНИМКА)

През пролетта на 2019 година НАСА обяви своята лунна програма "Артемис" /Артемида/, която има три етапа. Първият "Артемис 1" предвижда безпилотен полет на кораба "Орион" около Луната и връщането му на Земята. "Артемис 2" ще бъде пилотиран полет около Луната , а третият етап на мисията през 2024 г. предвижда кацане на астронавти на лунната повърхност.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си