В самото село няма щети от придошлите води

След водното бедствие пострадалите региони се възстановяват. Така е и в с. Елешница, където минералната баня в непосредствена близост до река Места е била наводнена за няколко минути, за което разказа управителят на банята Петър Аршинков. Щетите от пораженията все още се изчисляват.

България се възстановява след наводненията

"Нивото на реката се повиши с три метра, а мостът бе вдигнат с метър и осемдесет над предишното ниво, но това не помогна и той се срути", каза метът на село Елешница Сашо Мицин.

СЛЕД ПОРОИТЕ: Още наводнени села и прекъснати пътища (ОБЗОР)

Той е убеден, че пешеходният мост може да бъде възстановен, но това ще се случи, когато падне нивото на реката. В самото село няма щети от придошлите води.

Кметът се надява проектът за почистването на реката отново да влезе в действие.

"Сериозно количество отпадъци имаше в река Места преди няколко месеца, но почистихме с помощта на машини и доброволци, сега положението е много по-тежко", добави Сашо Мицин.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.