Той се призна за виновен по всички обвинения

20 години затвор получи Викторио Александров за двойното убийството на приятелката си Дарина Министерска и едногодишната им дъщеря Никол. Софийският градски съд постанови мъжът да изплати и 400 000 лева кръвнина на родителите на младата жена. Софийска градска прокуратура обаче внесе протест в Софийския апелативен съд срещу постановената присъда. От СГП посочват, че я намират за неправилна и незаконосъобразна.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

СГП определя, че присъдата е в разрез с обществените интереси, с морала и основните ценности на обществото. Считат я за несъразмерно малка и несправедлива с оглед на извършените престъпления. В протеста си СГП е поискала САС да измени наложената присъда и на подсъдимия да бъде наложено най-тежкото предвидено в закона наказание, а именно доживотен затвор без право на замяна.

След почти час обяснение пред съда вчера, днес Викторио Александров влезе мълчалив в съдебната зала, за да чуе решението на магистратите. Петчленен състав реши - 15 години затвор за жестокото убийство на приятелката му Дарина Министерска. Младата жена е била повалена с юмрук на земята, след което застреляна с два куршума.

„С нашата съдебна система, не съм сигурна дали той ще излежи и половината. Търсим справедливост, разбира се. И то не само за Дарина, а за всички жени, които си отиват така”, коментира Бисерка Тодорова - приятелка на семейството на Дарина.

След убийството на Дарина, Викторио взел едногодишната им дъщеря Никол и побягнал с нея, пише в обвинителния акт. Няколко часа по-късно двамата са открити край София, като при пристигането на полицията, 28-годишният мъж застрелял дъщеря си. За второто убийство съдът реши - 20 години затвор.

„Институциите дадоха своя знак към обществото, че всеки може да убива собственото си дете и да лежи 12 години в затвора. Защото при полагане на труд и при евентуално завършване на едно висше образование, той ще лежи толкова”, каза Ваня Министерска - майка на Дарина.

 

 

Още една година лишаване от свобода Викторио Александров получи заради заплахите към таксиметровия шофьор, който го откарал от жилището на Дарина Министерска към покрайнините на София. Според българското законодателство, крайната присъда се определя от най-високото наказание за всички престъпления. Така, на първа инстанция той получи 20 години затвор.

„Не видях страхливец. Всеки има право да се защитава. Доколко е успял да убеди съда в искреността си и невинността си, виждаме го в съдебния акт. Но това не е обективната истина и наказанието е явно несправедливо”, заяви Иван Иванов - адвокат на родителите на Дарина.

Викторио Александров се призна за виновен за убийството на приятелката и детето си

Припомняме, че Александров се призна за виновен по всички обвинения и заяви, че съжалява за случилото се.

Престъплението беше извършено през октомври 2018 г. 28-годишният подсъдим работел като охранител в частна фирма. Имал издадено разрешение за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси, притежавал и пистолет, съобщават от прокуратурата.

Той живеел на семейни начала с Дарина Министерска в столичния квартал „Надежда“. Отношенията им обаче били обтегнати и към момента на убийството двамата били разделени.

Около 14 ч. на 29.10.2018 г. Александров отишъл да види детето си. Между него и Министерска възникнал конфликт. Той ударил жената с юмрук в главата и тялото, след което извадил оръжие, насочил го към нея и стрелял два пъти. Куршумите попаднали в брадичката и шията на жертвата.

Александров взел детето и напуснал апартамента. Отишъл с него до Северния парк, където изхвърлил мобилния си телефон. След това се придвижил към кв. „Илиенци“, където обядвал в заведение. Впоследствие, след като спрял на автостоп лек автомобил, заедно с дъщеря си, отишъл в квартал „Хаджи Димитър“.

Нови разкрития по делото срещу Викторио Александров

Няколко часа по-късно, Александров поръчал такси за квартал „Надежда“, където принудил шофьора да му предаде мобилните си телефони. Накарал го да потегли първоначално в посока към автомагистрала „Люлин“, а след това - и към с. Долни Богров. За целта подсъдимият употребил сила, като нанесъл на водача удар с пистолет в тила. Заплашил го с думите: „Ако изпълняваш това, което ти казвам, ще живееш“. През цялото време държал дулото на оръжието опряно в шията на мъжа, съобщават от прокуратурата.

При пристигане в селото Александров и малката Никол се подслонили в тухлена постройка в близост до пътя.

 

 

Междувременно родителите на Дарина отишли до жилището на дъщеря си. С помощта на ключар успели да влязат и открили безжизненото тяло на жената. По техен сигнал започнало издирване на Викторио и на Никол от органите на МВР. В резултат на действията им местонахождението им било установено.

При пристигането на полицейския екип мъжът и детето спели. Подсъдимият се събудил, а малко по-късно застрелял срещу дъщеря си. Насочил оръжието и срещу себе си, опирайки пистолета до главата си. Заслепен от прожекторите на полицаите, Александров натиснал спусъка и произвел изстрел, но, отдръпвайки се инстинктивно, не успял да се простреля.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.