Тя се срещна с Обединение „Бъдеще за туризма”

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Обединение „Бъдеще за туризма”. По време на разговора бе обсъдена идеята за създаване на Гаранционен фонд, както и дофинансирането на компаниите заради проблема с предплатените пътувания и замразените опции за туризъм.

Обсъждат всички ресторанти да заработят при условията за хотелските заведения

„Нашите срещи с Вас са регулярни и бих искала да Ви уверя, че като вицепремиер и министър на туризма правя всичко възможно, за да започнем рестарта на сектора”, увери присъстващите вицепремиерът. Тя допълни, че е в постоянна комуникация както с представители на туристическия бизнес, така и с местната власт и останалите министри от кабинета.

„Вярвам, че целта ни е една, а именно туризмът да си възвърне предишните нива. От първия ми ден в това министерство работя в тази посока и ще продължа да го правя и занапред”, категорична заяви Николова.

Проведох работна среща с Обединение "Бъдеще за туризма". По време на разговора бе обсъдена идеята за създаване на...

Публикувахте от Марияна Николова в Сряда, 20 януари 2021 г.

Представителите на Обединение „Бъдеще за туризма” представиха пред министър Николова идеи за подпомагане на туристическия бранш заради замразения им бизнес. Те поискаха съдействие от вицепремиера и за официализиране на Протокол за работа на туроператорите в условията на COVID-19.

Николова: Ваксинацията крепи надеждата за съживяване на туризма

​Вицепремиерът Николова: Очакваме по-малък спад на туристите за зимния сезон в Пампорово

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.