Междувременно AstraZeneca отрече, че не е изпълнила ангажиментите си

ЕС публикува договора си за COVID ваксината на AstraZeneca . Европейската комисия публикува в петък договора на ЕС с AstraZeneca plc. относно доставките на разработената от компанията ваксина срещу COVID-19.

Фон дер Лайен: AstraZeneca да изпълни задълженията си за доставката на ваксини

Това става само часове преди Европейската агенция по лекарства да обяви решението си за одобряване за спешна употреба на ваксината на AstraZeneca .

Договорът от 40 страници, който може да бъде намерен на официалния уебсайт на Комисията, се появява на фона на забавянето на доставката на ваксини, което доведе до повишено напрежение между доставчиците и Европейския съюз.

 

 

В понеделник е насрочена и среща, организирана от германското правителство, имаше за цел да се решат последните проблеми с доставките на COVIDваксини за ЕС.

СПОРОВЕТЕ ЗА ВАКСИНИТЕ: Великобритания отказва да отстъпи от своите количества на ЕС

Междувременно AstraZeneca отрече, че не е изпълнила ангажиментите си, заявявайки, че производствените проблеми в нейните европейски заводи са причината за обявените от компанията неочаквани закъснения на доставките за ЕС.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР