От „Екоравновесие” са започнали проверки

10-годишно дете е било нападнато от бездомно куче в София. Инцидентът е станал преди дни в столичния квартал „Сухата река”. За това сигнализира майката на пострадалия ученик. Подаден е сигнал и до общинското предприятие „Екоравновесие”.

„Синът ми, прибирайки се от тренировка, спира, за да си купи храна. Докато се реди на опашката, бива захапан от бездомно куче по крака. Явно животното не е успяло да затвори захапа, затова детето се е разминало с по-леки травми. Има белези от горните зъби на кучето по крака”, разказа Фани Николова.

Как да реагираме, ако ни нападне куче?

Майката обясни, че хора са се притекли на помощ на сина ѝ. В болница на детето е направена ваксина срещу тетанус. Все още обаче то изпитва страх заради случилото се и постоянно се оглежда, обясни Николова.

„Парадоксалното е, че има къщичка за животни в парка, която е със стикер на общината. Там, където играят децата, спят бездомните кучета”, каза още майката.

Отрова за животни край детска площадка

След инцидента родителят на пострадалото момче подава сигнал до „Екоравновесие”, откъдето започват проверки.

„Първата е извършена веднага след подаването на сигнала. Тогава, за съжаление, кучето не е заловено. Втората проверка е от вчера, когато животното отново не е могло да бъде хванато. Служители на обекти в района са възпрепятствали това”, обясни зам.-директорът на ОП „Равновесие” Валерия Владимирова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.