От прокуратурата проверяват случая

Двама тинейджъри биха и ритаха в главата 14-годишно момче край поморийското село Страцин. Агресията на непълнолетните е заснета с телефон от трети тинейджър, който малко след побоя показва видеото в социалните мрежи. Случаят разгневи хората от две села.

Четири деца ограбиха 84-годишен мъж на улицата

На 31 януари момчето тръгва с велосипеда си по черните пътища които водят от Гълъбец до Страцин. Пресрещнат е от 17-годишен младеж и приятелите му. На видеото се вижда как по-голямото момче събаря по-малкото и започва да го удря. В боя се включва още един младеж.  През цялото време ученикът моли за пощада.

„Веднага се обадих на полицията. Дойдоха за 40 минути и ги прибраха. Тогава разбрах кои са децата”, разказа Хасан Кралъ, кмет на Страцин.

17-годишният извършител е известен като агресивен и буен, но до момента няма регистрирани противообществени прояви.

БРУТАЛНА АГРЕСИЯ: Група младежи пребиха мъж в Пловдив (ВИДЕО)

Четири дни след побоя 14-годишният ученик още бил в шок. Обяснил, че е бит без причина. Близките му отказаха коментар за нападението.

„Детето е много скромно. Семейството му е много добро. Не очаквах да се случи подобно нещо”, заяви Нефисе Осман, съседка на пострадалия Хасан

Двамата извършители на побоя днес бяха разпитани отново. Повдигнати са обвинения за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди.

Според закона насилниците могат да получат до 1 година затвор или пробация. Наказанието обаче може да бъде намалено поради факта, че са непълнолетни.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.