Темата коментираха Явор Костов и Стела Юлзари

Преди пандемията милиони хора прекарваха една трета от живота си в офиса. Но заради корона кризата много служители започнаха да работят от вкъщи. Това ли е бъдещето, дори и след COVID-19?  Темата коментираха анализаторът на недвижими имоти Явор Костов и Стела Юлзари- старши консултант в областта на човешките ресурси.

НОВОТО "НОРМАЛНО": Разликите между работата в офис и тази вкъщи

„Офисът е нещо, което ще продължи да съществува. Може би под друга форма. В момента има голяма част от офиси, които не се използват ефективно. Наши данни показват, че се използва 30% от пространството. Като цяло офис пространството ще промени своята форма”, обясни Костов.

„Дали ще продължи работата от вкъщи и по какъв начин – няма стандартизирана процедура. Това е индивидуално решение на компанията, което зависи от външни фактори и най-вече от корпоративната култура на компанията”, смята Стела Юлзари.

РАБОТА ОТ ВКЪЩИ: Останаха ли офисите празни?

Проучване сочи, че на служителите им липсват социалните контакти, но пък благодарение на хоум офиса могат да балансират домашните и служебните задачи, както и да работят в по-спокойна и тиха среда.

Според Явор Костов някои фирми ще се откажат от част от офис пространствата си, тъй като са установили, че работният процес на служителите им е  възможен и от дистанция.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е