Най-сериозни са пораженията в Несебър

Мощна буря в Югоизточна България причини сериозни щети. Ураганен вятър, придружен с гръмотевици и проливен дъжд, премина през Бургаска област след 20.00 ч. в понеделник. Най-сериозни са пораженията в Несебър, където падна покрив на жилищен блок. Пътят е бил почистен от доброволци.

Гръмотевична буря и градушка удариха Югозападна България (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Чухме страшен тътен. Целият блок се разтресе. Веднага слязохме, за да разчистим поне едното платно. За щастие, в този момент оттам не преминаваха автомобили. Собственикът на конструкцията трябва да се погрижи за ремонта”, разказа един от доброволците, помогнали в почистването на отломките.  Малко след 08.00 ч. днес екипи на общината започнаха разчистването и на другото платно. 

Ураганният вятър изкъртил и дограма на междуетажните площадки. Получени са били сигнали за паднали дървета във Ветрен и местността „Пода”.   

 

Лошото време причини щети и в други села и градове. 11 населени места имат проблеми с електроснабдяването след разразилата се снощи за кратко ураганна буря в ямболско. Аварийни екипи на електроразпределителното дружество отстраняват щетите. Няма пострадали хора. Екипи на районните служби ПБЗН в Сливен, Котел и Нова Загора са се отзовали на 7 сигнала за паднали дървета на пътното платно. Ураганният вятър е нанесъл щети по покрива на кравеферма в сливенското село Биково.

Репортер: Цеца Алексова, Георги Манев

Повече гледайте във видеото.

 Африкански прах засипва Балканите

ОТ „МОЯТА НОВИНА”: Градушка в София и Хасковско (СНИМКИ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.