Оттеглянето на ВМРО даде тласък на нашите отношения, коментира лидерът на НФСБ

„От доста време искаме евентуално патриотично обединение. Повече от година и половина търсим сближаване с ВОЛЯ. Доста често нашите идеи са съвпадали, много са близки и законодателните ни инициативи”. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в ефира на „Здравей, България” новата коалиция с ВОЛЯ на Веселин Марешки.

ВОЛЯ и НФСБ ще се явят в коалиция на парламентарните избори

Симеонов добави, че „политиката не се движи от личните отношения, а от определени закономерности в партийно отношение”.

Лидерът на НФСБ каза още, че редица техни законопроекти са били подкрепени от ВОЛЯ, както и обратното.

„Изненада ме реакцията за нашето обединение. Не сме се обединили с ДПС или с БСП. Не сме се обединили с партия, с която имаме коренни различия”, коментира лидерът на НФСБ.

ВМРО разкриха защо се отказват от коалиция

„Оттеглянето на ВМРО даде тласък на нашите отношения с ВОЛЯ”, каза още Симеонов. И допълни, че има въпроси, по които ще тече допълнително съгласуване между двете партии. Коалицията била отворена и за преговори с още формации с патриотични платформи. Отхвърля се обаче възможността това да е партия „Възраждане”, но не и КОД на Петър Москов.  

„В близки отношения сме с г-н Москов, говорили сме”, каза Симеонов.

Той допълни, че има масово одобрение сред електората и партийните членове на НФСБ за обединението с ВОЛЯ.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.