"Атака" подаде документи със скандал

Броени дни преди крайния срок, още четири формации се регистрираха за предстоящите парламентарни избори на 4  - ти април. Това са КОД, „Атака”, ВМРО и  „Русофили”. Първи документите си днес подаде политическата формация КОД на бившият здравен министър Петър Москов.

„Най-голямото предизвикателство, най-големият проблем пред политическото бъдеще са опитите на президента Радев да обедини старата просъветска левица и екстремното либерално. Ето така ще се яви КОД на изборите, с тези цели - да защитава ценностите на дясното.”, заяви лидерът на партия КОД Петър Москов.

ЦИК започва регистрация на партиите от понеделник

 За мир и сътрудничество между изтока и запада се обяви Николай Малинов от „Русофили за възраждане на Отечеството”. В момента той е обвиняем в шпионаж в полза на Русия.

 „Не на разделянето на България на мутри и талибани, което лично нас не ни устройва и не ни харесва”, обяви Николай Малинов - председател на движение „Русофили”.

Официално в битката за следващия парламент ще участва и „Атака”. Лидерът й Волен Сидеров опита да влезе в сградата с екип на телевизията си: „Добре, аз ще изляза. Да влязат колегите. Ето, тя излиза. Пуснете ни вече. Защо не може, ето – тя излиза? Стават четирима души”.

Всичките 9,6 хиляди машини за гласуване ще бъдат доставени още до края на месеца

След спор със служителите на НСО, вътре беше допуснат операторът на медията.

„ Очаквам всякакви мръсни номера, между другото. Съставът на ЦИК трябва да бъде сменен, тъй като той извърши закононарушения, приемайки едно решение, което ВАС го отхвърли”, заяви Волен Сидеров.

Предстоящите избори той нарече „купен мач”, а коалицията между ВМРО и НФСБ, определи като годеж: „Беше много нечестно от страна на моя бивш кум да не ме покани на сватбата, аз го поканих на моята сватба”.

ВМРО и НФСБ се явяват поотделно на изборите

 Макар че бяха подали заявка да дойдат в един и същи час с „Атака”, от ВМРО се появиха по-късно.

„ВМРО излиза самостоятелно на тези избори, както знаете, защото ние знаем, че патриотизмът трябва да е едно чисто дело. Смятаме, че излизайки самостоятелно ще дадем шанс на повече българи да припознаят патриотичната кауза”, заяви Юлиян Ангелов – ВМРО.

Малко по-късно през деня документи за участие в изборите подаде и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”. Партиите и коалициите, които са подали документи за участие в изборите на 4 април, вече са  20.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.