Обмисляме да продължим „зелените коридори”, заяви здравният министър

„Желаещите да се ваксинират в цялата страна са хиляди, опашките са много. Обмисляме възможността от утре от следобедните часове да продължават „зелените коридори” за ваксиниране. До края на деня ще дадем указания до Регионалните здравни инспекции. В големите градове, където опашките продължават и до късните следобедни часове, имаме готовност за разкриване и на денонощни ваксинационни кабинети”. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Той увери, че има достатъчно ваксини.

„Всеки български гражданин, независимо от здравния му статус, може да бъде ваксиниран. Няма да остане гражданин, който да иска да бъде ваксиниран и да не бъде”, каза още проф. Ангелов.

Изборът на ваксини обаче ще е факт, когато започнат да идват регулярните количества. Въпреки това, министър Ангелов е категоричен, че и трите, които се поставят в момента, са достатъчно ефективни. 

След 3 март гражданите ще могат електронно да заявяват къде искат да се ваксинират. Кабинетите, между които могат да избират, са 318.

На различни места в страната работят вече и мобилните екипи. 

В рубриката на „Здравей, България” – „Питай за ваксините!” утре ще гостува доц. Ангел Кунчев - изпращайте въпросите си във връзка с организацията на имунизацията в секцията „Моята новина” ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.