Служебно правителство, което да ревизира управлението на ГЕРБ, не плаши управляващите

"Най-късно до 2 март всички имена в листите на ГЕРБ ще са известни". Това заяви в ефира на БНР Деница Сачева - социален министър и областен координатор на ГЕРБ за Добрич. По думите ѝ ситуацията е трудна заради пандемията и затова са нужни знаещи и можещи хора, които веднага да влязат в час и да започнат да предлагат решения на проблемите:

"Да са млади и неопетнени хора, за които не може да има съмнение в почтеността им", подчерта тя, обяснявайки аргументите за посочване на хората, които ще влязат в партийните листи за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Сачева подчерта, че реденето на листи е екипна дейност в ГЕРБ и мнението на областните координатори и на Изпълнителното бюро имат значение.

"Лицата, които ще бъдат в листите, ще бъдат достатъчно ясна заявка за това каква промяна сме готови да наложим", категорична беше тя и потвърди, че очакването е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да води листа.  

Сачева: Обмисляме да разширим обхвата на мярката 80 на 20 от април

ДПС и БСП не се разглеждат като евентуални партньори в бъдещо управление, заяви Деница Сачева и определи коалиционните партньори на ГЕРБ в настоящото управление (ВМРО и НФСБ - б.р.) като приемливи за нова коалиция:

"Не виждам в момента с кого от новите (политически формации - б.р.) бихме могли да влизаме в коалиция. А и те самите също категорично отричат ГЕРБ като възможен коалиционен партньор".

Деница Сачева обясни, че няма законово изискване действащите министри да излизат в отпуска, ако са кандидати в предстоящата кампания, защото трябва да бъде осигурена непрекъсваемост на изпълнителната власт:

"Аз ще бъда в отпуска в по-голямата част от кампанията, но за някои решения ще трябва да се върна, защото трябва да има непрекъсваемост на мерките 60:40, 80:20 и за други постановления на Министерския съвет".

Служебно правителство, което да ревизира управлението на ГЕРБ, не плаши управляващите:

"Не мисля, че създаваме след себе си каквито и да било факти за притеснение", подчерта Сачева.

Сачева: Всички социално-икономически мерки ще действат до септември

Според Деница Сачева няма въпроси в парламента, на които да не са получени ясни отговори, дори и от премиера Бойко Борисов:

"Не мисля, че има въпроси, на които ние не отговаряме. Даваме цялата информация, която е необходима".

Премиерът не взема еднолични решения по отношение на мерките, категорична беше министър Сачева:

"Ние се събираме всяка седмица, разговаряме и специално мерките за 24 лева и за 75:0 са предложения на Министерството на социалната политика. Включително и 50 лева за пенсионерите бяха въпрос на обща дискусия, на която присъствахме с министрите на финансите и здравеопазването, както и вицепремиерът Томислав Дончев. Напоследък дори всеки понеделник се събираме и коментираме мерките".  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР