Целта е да се увеличи темпа за ваксиниране

4300 лични лекари се включват в процеса на ваксинация. Целта е да се увеличи темпа за ваксиниране във всички фази. Организацията за влючването на ДКЦ-тата вече е изготвена. Държавата ще плаща по 10 лева за поставянето на всяка доза от ваксината. 

Над 11 000 души са ваксинирани за последното денонощие

Продължават да се водят преговори и с центровете за спешна помощ, които също да се включат в масовата ваксинация.

 

 

От днес е създадена организация за извършване на имунизации на всички желаещи граждани и в пет общински Диагностично-консултативни центрове в София. По разпореждане на кмета на столицата Йорданка Фандъкова общинските ДКЦ-та се включват в масовата ваксинация.

Доц. Кунчев: От утре във ваксинацията се включват личните лекари

Имунизации срещу COVID-19 се поставят и в поликлиниките - 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДЦК, 24 ДЦК и 25 ДКЦ, където са разкрити кабинети за ваксинация.

Желаещите трябва да носят лична карта. На място ще им бъде извършен преглед преди поставяне на имунизацията. При възможност хората могат да носят документи от епикризи за придружаващи заболявания.

В 8 часа започна работа ваксинационният пункт в болница „Св. Анна” в София. Минути преди да отвори, пред пункта вече се бяха събрали хора, които чакаха на опашка да бъдат имунизирани. Ваксинация ще има всеки ден от седмицата между 8 и 17 часа.

Информация за адресите и телефоните на общинските ДКЦ-та могат да бъдат намерени на сайта на Столичната община ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е