Един от двигателите на такъв самолет претърпя авария над Денвър

След опасният инцидент от вчера, "Боинг" препоръча на авиокомпаниите временно да спрат употребата на десетки техни самолети. Препоръката дойде, след като един от големите превозвачи в Съединените щати обяви, че оставя на земята самолети с двигатели като претърпелия авария. А Япония забрани машини с този модел двигател да навлизат във въздушното й пространство. 

Самолет започна да се разпада във въздуха (ВИДЕО)

Предстоят допълнителни инспекции на този модел двигатели, който се монтира само на машини "Боинг 777".  Промените се налагат, след като един от двигателите на такъв самолет претърпя авария над Денвър и части от него паднаха в жилищен район. Компанията "Юнайтед" има 24 самолета с този вид двигатели. "Боинг" обяви, че в момента в активна употреба са 69 такива машини.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е