„Капаците се крадат, има и вандализъм спрямо стълбовете”, обясни Красимир Димитров

Многобройни сигнали за липсващи и откраднати капаци на разклонителни кутии по електрическите стълбове в София. В дупките по тях обикновено се вижда плетеница от кабели. През деня, когато уличното осветление не е пуснато, в тези кутии няма напрежение. Опасност обаче има вечер, когато лампите светнат.

„Капаците се крадат, има и вандализъм спрямо стълбовете. За последните три дни сме поставили 27 капаци. Временното решение е с полипропиленова тръба, за да не се стигне до инцидент”, обясни Красимир Димитров от дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столичната община. 

Инженерът Йовко Раканов отправи апел към бъдещото правителство кражбата на капаци от стълбове да се криминализира, тъй като смята, че това е опит за убийство.

Очакваме и вашите сигнали в рубриката ни „Моята новина” ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си