Полицията разкри какво е спасило живота му

Животът на голф легендата Тайгър Уудс е извън опасност. Той е бил подложен на спешна операция. В момента се възстановява в болница. Звездата пострада при автомобила катастрофа в Лос Анжелис. Разследването на причините за инцидента продължава.

Тайгър Уудс вече е в съзнание и е контактен. В специално изявление от екипа му уточниха, че голф легендата е със сериозни наранявания. Автомобилът му се е обърнал няколко пъти в канавка край Лос Анжелис. Сред първите, озовали се на мястото на инцидента, е този полицаят Карлос Гонзалес.

Тайгър Уудс катастрофира, откаран е в болница (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Говорих с него. Попитах го как се казва. Отговори ми, че името му е Тайгър. В този момент аз го разпознах. Попитах го дали знае къде се намира и колко е часът, за да установя дали е адекватен. Изглеждаше адекватен и спокоен. Много катастрофи съм видял. Според мен вида кола, която е карал и факта, че е бил с колан са му спасили живота”, каза той.

„Екипът ми пожарникари използва специален инструмент, с който беше премахнат метала около краката му. Наложи се да използват и брадва, за да разбият предното стъкло”, коментира Дарил Осби, пожарникар.

Полицията няма основания да смята, че Уудс е употребил алкохол или упойващи вещества и не е поискала  да му бъдат направени кръвни тестове.  Следователите се опитват да установят защо Уудс е загубил контрол и е излетял в канавката. За най-вероятна причина се смята превишена скорост.

„Няма следи от поднасяне, няма спирачен път.  Така че очевидно първият удар е бил в разделителната алея между двете платна, а след това е преминал в лентата за насрещно движение, ударил се в бордюра, блъснал се и в дърво, като се е преобърнал междувременно няколко пъти”, каза шериф Алекс Вланюева.

През дългогодишната си кариера, Тайгър Уудс е 15 пъти шампион, но името му беше замесено в редица скандали. През 2017 г. той беше арестуван, след като полицията го намери да спи в колата си встрани от пътя.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.