Компанията планира да ги направи достъпни за различни версии на платформата

Google обяви комплект от 6 новости, които са част от пролетния ъпдейт на Android. Компанията планира да ги направи достъпни за различни версии на платформата, като това ще става постепенно през следващите седмици.

Функцията за проверка на паролите Password Checkup ще стане достъпна за Android 9. Чрез нея потребителите могат да позволят на Google да проверява дали паролите, които въвеждат в сайтове и приложения, не са компрометирани. Друга новост ще е възможността потребителите да пишат съобщения, които да настройват за автоматично изпращане в друг час. Функцията ще се предлага от Android 7 нагоре чрез приложението Messages.

Google казва, че ще е удобна за комуникация в различни часови зони, или за изпращане на напомняния. Третият ъпдейт е за приложението TalkBack. То е предвидено за хора с увредено зрение, като улеснява работата със смартфона. Сега получава нови функции, управление с жестове, обединено меню за настройки и др. Google Assistant също получава ъпдейт. Потребителите ще имат на разположение повече гласови команди. Например за настройка на аларма, набиране на човек от списъка с контакти, настройка на будилник, команда за пускане на музика и др.

Facebook създава смарт часовник за съобщения (ВИДЕО)

Потребителят може да активира асистента без да докосва телефона, като каже Hey Google и продиктува командата си. Гласовият асистент обаче все още не поддържа български език и затова командите трябва да се казват на английски или друг съвместим език. Петият ъпдейт е за Google Maps. Приложението получава тъмен режим на интерфейса, включително възможност за постоянното му активиране през настройките му.

Последната новост е за платформата Android Auto. Потребителите могат да добавят собствен фон на дисплея, а има и гласови игри за пътниците по време на дълги пътувания, например викторина с въпроси. Направени са подобрения и на началния екран с повече преки пътища до функции, подобрена съвместимост с Google Assistant и разделен екран. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.