Ветеранът, който се превърна в национален герой, почина на 2 февруари

Днес Великобритания изпраща 100-годишния ветеран сър Том Мур в последния му път. Мъжът, който се превърна в национален герой, почина на 2 февруари. Погребението му ще бъде в тесен семеен кръг заради мерките в страната.

С аплодисменти Великобритания отдаде почит на покойния Капитан Том

Шестима членове на Йоркширския полк пренесоха ковчега на ветерана от Втората световна война, покрит със знамето на Обединеното кралство, в крематориума в Бедфорд. Върху ковчега бяха поставени медалите на мъжа от войната, както и почетния му знак за рицарство. 

Почетоха паметта на 100-годишния капитан сър Том Мур (ВИДЕО+СНИМКИ)

В памет на сър Том Мур бяха изстреляни три залпа, а военен самолет изпълни полет в небето. През април миналата година капитан Том Мур се превърна в национален герой и вдъхновение за британците, след като по повод стотния си рожден ден реши да събере скромните 1000 британски лири за медиците на първа линия срещу COVID-19, но вместо това събра над 32 милиона британски лири в полза на Националната здравна служба.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.


 

Редактор: