Близките му искат справедливост

Близки на млад мъж, пребит и намушкан от футболни фенове, търсят виновните. Това се е случило в столичния квартал „Младост” 4. Мъжът е пребит жестоко от петнайсетина души, а единият от тях го е намушкал с нож. Не се знае дали пострадалият изобщо ще успее да проходи така, както го е правил преди.

Вчера журналистът Иван Петров разказа в социалните мрежи, че е извършен опит за убийство на неговия брат. Мълчал е един месец, с надеждата да намерят справедливост.

АГРЕСИЯ НА УЛИЦАТА: Нападнаха мъж и бременната му приятелка в София (ВИДЕО)

„На 3-ти февруари, малко преди полунощ, брат ми ми се обади от Окръжна болница. Заедно с негов приятел са отишли да ядат дюнери. Докато чакат да им стане поръчката, към тях прехвърчава бутилка. Чуват се викове. Излизат от заведението, за да видят какво става и брат ми казва, че вижда срещу себе си около 15 души с маски, тръби и вериги”, разказа той.

 

 

„Трудно му е да си спомни дали е имало някакви реплики преди това. Не е познавал тези хора. Това, което ме навежда на мисълта, че става въпрос за вражда между футболни агитки е, че неговият приятел е бил с шапка на един от столичните клубове”, допълва Петров.

БРУТАЛНА АГРЕСИЯ: Група младежи пребиха мъж в Пловдив (ВИДЕО)

„Ден или два по-рано пък фенове на другия столичен клуб са нападнали момче, което е имало нещо общо или е имало дрехи или познавателни елементи.  По всичко изглежда, че това е било отговор”, казва журналистът.

По думите му приятелят на брат му успява да избяга. „Хващат обаче брат ми и му нанасят много сериозен побой. Докато 15 души са го били, някой го е намушкал в краката и с нож. За съжаление, лекарите не са оптимисти, че ще може да ходи нормално някога. В момента е с патерица”, допълва Иван Петров.

Полицията е задържала шестима души за 24 часа. Иззети са и веществени доказателства. В района има охранителни камери, които обаче, не обхващат мястото на инцидента. Работата по случая продължава.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.