От учебното заведение твърдят, че многократно са подавали сигнали до „Екоравновесие” за бездомните животни

Бездомно куче нападна дете в двора на столично училище. Инцидентът е станал рано тази сутрин, 12-годишното момиче е нахапано до 81-во училище. 

Проверка на NOVA показа, че проблемът с бездомните кучета в района е отдавна.

Бездомно куче нападна дете в близост до парк в София (ВИДЕО)

Инцидентът се случва минути след 08:00 сутринта, когато в двора на училището има десетки деца и родители. Сред тях и е 12-годишното момиче.

Момичето стояло на място и говорело по телефона. В зелените площи, които се намират в двора на училището, имало три бездомни кучета.

В един момент се чува лай, разказва ни Ирина, която в този момент води детето си на училище и става свидетел на случилото се.

„Отидох да видя как се чувства, видях, че има две дупки на дупето от кучешките зъби”, обясни Ирина Тукусер.

Детето веднага е прегледано, а раната обработена от медицинската сестра в училището. Сигнал на телефон 112 не е подаден. Но пък е сигнализирано на „Екоравновесие”, които малко след случилото се отиват в училището. Откриват кучето, захапало момичето, упояват го и го настаняват в тяхна клиника. 

Бездомни кучета нападат хора в Перник

„Ще бъде настанено в приют, няма да бъде върнато на мястото на инцидента. Кучето е некастрирано, новопоявило се в района”, заяви Веселин Асенов от „Екоравновесие” .

Същото ще се случи и с останалите две кучета, част от глутницата. А още преди да се стигне до нападението– и родители, и от училището твърдят, че са подавали сигнали. От „Екоравновесие” пък казват, че са получили само един - в края на януари. Сигналът е подаден от служител на учебното заведение.

„По сигнала са извършени три проверки. По време на последната, жената подала сигналите, казала на екипа на място, че не е забелязала кучетата, за които е подала сигнал през последните дни. От тогава до момента нови проверки не сме извършвали”, заяви Асенов.  

От началото на годината са подадени 37 сигнала за бездомни кучета в столичния квартал „Младост”. Като по време на проверките, са заловени 19 кучета.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.