В четвъртък 12-годишно момиче беше нахапано при 81-во училище

Бездомно куче нападна дете пред входа на 81 СУ „Виктор Юго“ в София. Жителите на кв. „Младост” твърдят, че проблемът с агресивните животни е от години и многократно са подавали сигнали до районната администрация, но резултат няма.

Бездомно куче ухапа дете в училищен двор

„Бяха три кучета. Детето си говореше спокойно по телефона. Като видя животните започна да тича, но едното го настигна и го ухапа", разказа една от свидетелките на инцидента в ефира на „Здравей, България".

„Изпратихме наш екип. Кучето, което е ухапало детето, е заловено. За съжаление, другите две за избягали. На място екипът ни е бил прогонен и заплашван. Апелирам гражданите да подават сигнали своевременно. Днес отново ще извършим проверки и ще потърсим другите две кучета", заяви Веселин Асенов, директор на ОП "Екоравновесие".

Повече гледайте във видеото.

Бездомни кучета нападат хора в Перник

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.