Случаят е от Бургас

Отново насилие между деца. Техни приятели са гледали и снимали боя. Случаят е от Бургас. Побойникът е на 15 години, а пострадалото момче - на 13. Причината за агресията е момиче, чиято майка сигнализира за случая.

Инцидентът е станал навръх 3 март на изключително оживено място, до детска градина Момиче на 14 години се разхождало с две момчета, едното, от които е пострадалото при побоя.Пресрещат ги момчета от друга компания, сред които е 15-годишният младеж, на когото девойката не отвръщала на симпатиите и започнал побоят. 

„Стоях до него и те го издърпаха. Опитах се да ги спра, но не успях, защото ме хванаха и ме държаха”, каза момиче свидетел.

АГРЕСИЯ: Ученик е със счупена челюст след побой от друго дете

„Дъщеря ми се прибра видимо изплашена, разбрах от нея какво се е случило. Ситуацията не е единствена. За деня това се е повторило 3 пъти, заснет е само един от тях. Дъщеря ми става свидетел на това, но не ѝ дават никакво право да се намеси”, разказа Зорница Спасова.

Според жената причина за насилието е кавга между децата. Дъщерята на Зорница и момчето, нанесло побоя, се познават от няколко години. Приятелството помежду им обаче приключва и момичето започва да комуникира с друга компания. Именно това, според Зорница, е предизвикало агресията на момчето.

НАСИЛИЕ МЕЖДУ ДЕЦА: Задържаха непълнолетни след побой над момче (ВИДЕО)

„Първо седяхме в парк. Без да кажат нищо, директно започнаха да го бият. Аз седях до него, те го издърпаха. Опитах се да ги спра, но те ме хванаха и ме държаха. Виках за помощ, но хората ни гледаха и отминаваха”, разказва момичето.

Побоят бил записан с телефон от присъствали деца. Кадрите разпространи майката на момичето, което все пак успяло с виковете си да привлече възрастни хора, които да разтърват децата. Полицията е издирила участниците и пострадалите при инцидента.

Екип на NOVA успя да се срещне с бащата на агресивния младеж. Той твърди, че синът му е бил провокиран от пострадалия. Вчера със сина му работил психолог, а родителите разговаряли с момчето за инцидента.

 

 

"Едното момче му се обадило по телефона и го заплашило с побой. Едно е агресия, друго са такива детски спречквания. Разговаряхме, че такива работи не трябва да се правят, трябва да се сдържа, да не е толкова сприхав", заяви бащата Данаил Христов.

От Бургаската полиция също са установили извършителя. Иззети са записи от охранителни камери, започнали са разпити на пострадалите и свидетелите. А след сигнал на NOVA започна и проверка от Държавната агенция за закрила на детето.

БРУТАЛНА АГРЕСИЯ: Група младежи пребиха мъж в Пловдив (ВИДЕО)

„В рамките на вчерашния ден извършихме спешно проучване, но имахме възможност да разговаряме само с пострадалото момче и неговия баща. Все още нямаме данни от полицията за извършителя. Днес е насрочена работна среща за изготвяне на план и конкретни задачи. Децата ще работят с психолог, а на момчето, извършило нападението, ще бъде назначен обществен възпитател”, обясни началникът на отдел „Закрила на детето” Димитрина Чочарова.

Събраните от полицията данни ще бъдат предадени на Районната прокуратура в Бургас.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.