СЪВЕТ ЗА НАЧИНАЕЩИ: Строгите диети могат да застрашат здравето

"Постите не са начин на хранене, а духовно пречистване, но е и начин да не се консумират животински храни", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS д-р Людмила Емилова, диетолог, специалист по здравословно хранене и специалист по върешни болести.

Според нея хората, които се хранят с повече месо, са по-агресивни.

Тя информира още, че във всяка религия има някакъв отказ от определена храна, като целта е духът да надвие физическото желание и слабост.

Все пак д-р Емилова смята, че не може да се каже, че всички, които ядат месо, не са смирени и са лоши хора, но може да се наблюдава разлика с тези, които консумират само растителни продукти.

"Ако се храним с бяло брашно и захар, ще завършим постите по-болни. Много е важно каква храна избираме, ако човек се храни с малко месо, той ще е по-здрав от този, който преяжда с брашно, захари, рафинирани продукти", заяви още диетологът.

Д-р Емилова: Пандемията доведе до безобразно хранене

За нея след постите човек не трябва да се нахвърля върху храната, а де се захрани, не трябва да се смесват много различни храни в стомаха, като трябва да се избягва солта, защото тя задържа течности, повишава кръвното и води до затлъстяване.

"Всички научни изследвания сочат, че връзката между начина на хранене и здравето е пряка", заключи д-р Людмила Емилова.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.