Жертвата е 46-годишен собственик на автокъща

Продължава издирването на извършителя на показния разстрел на бизнесмен в София. Убитият е 46-годишен собственик на автокъща Николай Драгополов.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Той беше прострелян в главата от неизвестен извършител, докато чакал в колата си на червен светофар на бул. "Симеоновско шосе", под моста на Околовръстното шосе. Мъжът е бил с приятелката си и 11-годишното й дете. Те не са пострадали.

Сигналът към полицията е подаден в 20:04 ч. Линейката е пристигнала за 12 минути. Медиците обаче само са констатирали смъртта на мъжа, който издъхнал на място. 

Извършителят на убийството се е правил на клошар няколко часа под моста, за да може да извърши разстрела. На мястото често се получава задръстване.

Автокъщата на разстреляният бизнесмен се намира на метри от мястото на престъплението. Убитият има множество криминални регистрации. Разследван е за кражби на коли и разпространение на наркотици. От следващата седмица е трябвало да има охрана.

Мъж е убит в София пред очите на дете (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Има данни за наличие на криминални регистрациии. Има и други данни за това лице. Разберете, че не можем да изнасяме информация, която би попречила на разследването”, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

„На място е дошъл съдебен лекар. Намерени са две гилзи. Имало е коли зад убития. Има свидетели, които следва да бъдат разптани”, каза Илиана Кирилова, градски прокурор.

Обвиняемият за стрелбата в офис в Стара Загора остава за постоянно в ареста

По информация на NOVA той е имал конфликт със собственик на друга автокъща. През годините двамата подавали жалби един срещу друг. Имало палежи на коли и имоти. По думи на приятели на убития обаче той не е получавал никакви заплахи.

Според бившият директор на СДВР Валери Йорданов изпълнителят на покушението не е случаен човек. „Това са типичните черти на килъра, на наемния убиец, който не се интересува от нищо друго, освен от това да изпълни задачата, за която най-вероятно му е и платено”, казва той.

По думите му убийството е планирано като по учебник. „Залогът трябва да е изключително голям, а и самият поръчител е безскрупулен. Тук, разликата между самия килър, изпълнителят, и този, който поръчва изпълнението - това не е кой знае колко голяма", коментира още Йорданов.

МВР работи по всички възможни версии.