Задържани са две лица, срещу които се води наказателно производство

Разбиха изключително модерна наркооранжерия за марихуана в индустриалната зона на Перник. Съоръжението е било маскирано като цех за пелети, а в него са се отглеждали стотици стръкове канабис.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

На първия етаж разследващите са открили над 1000 саксии с коноп, които били разположени на 200 квадратни метра. Снощи около 18.00 ч. полицията е реагирала на сигнал и на място е задържала двама души. Не  е изключено лабораторията да е работила повече от година, казват запознати с разследването.

„Като прокурор в 20-годишната си практика подобно нещо съм виждала само на филми. Лабораторията е снабдена със собствен дизелов генератор за производство на енергия. А самите помещения са оборудвани с всичко необходимо – климатици, охлаждащи системи, въздухопроводи, рефлекторни лампи”, каза Галина Антова, окръжен прокурор на Перник.

По информация на NOVA задържаните са посещавали оранжерията предимно нощем, когато наоколо няма хора. Никой от живеещите наблизо не е чувал или виждал нещо съмнително. Днес цехът остана затворен, А задържаните са стари познайници на полицията. Към момента срещу тях се водело и друго дело за държане на наркотици. Предполага се, че зад тях стоят влиятелни хора в наркосредите.