Борисов заподозря, че служебната власт „ще изфабрикува записи”

Пореден етап от скандала с подслушваните политици. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заподозря, че служебната власт „ще изфабрикува записи”. Пред Младежкия актив на партията си Борисов отново определи кабинета "Янев" като предизборен щаб на президента.От БСП пък ще чакат бързи резултати от проверките за това дали има незаконни СРС-та спрямо политици.

„Търсят нещо да се захванат. Ако намерят – хубаво, ако не намерят – ще фабрикуват записи. Ще режат, ще сглобяват, както правеха миналото лято. Ако имаха данни, щяха да са ги обявили”, обясни председателят на ГЕРБ.

Борисов: Нямат данни за подслушване, с клъцни-срежи ще изфабрикуват запис

От БСП не се съгласиха. И обявиха, че има ли подслушвани политици, ще стане ясно, след като приключат проверките.

„Искаме цялата истина, независимо каква е тя. Най-лошо ще е ако тя бъде потвърдена. БСП ще предприеме действия, когато излязат конкретни имена на политици, които са били подслушвани в тази афера”, заяви Иван Иванов от БСП.

Според социалистите обаче твърденията за подслушвани телефони на политици отговаряли на стила на ГЕРБ.

„Това е начинът на ГЕРБ за работа със службите за политически натиск и няма да се учудим ако всичко това е истина”, каза Иванов.

Скандалът с подслушването на политици се заплита (ОБЗОР)

Иначе, пред младежите от партията си Бойко Борисов отново критикува служебния кабинет и президента Румен Радев.

„Това е предизборна кампания, това не е служебно правителство, което ще подготви изборите.  Това ли са честните избори - да направиш предизборен щаб от министри и зам.-министри”, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отправи критика и заради твърденията на държавния глава и на финансовия министър, че пари в хазната няма.

Срещата на Борисов и младежите на ГЕРБ завърши с възложена задача. „Направеното никой не може да ни го отнеме. От вас искам да надградите”, заяви той.  

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА "БРЪМБАРГЕЙТ" ЧЕТЕТЕ ТУК