За феновете из цяла Европа началото на първенството не е само спортно събитие

От днес Европа е футбол! След цяла година отлагане, първенството на Стария континент започва с мач в италианската столица Рим. За разлика от друг път, домакини на Европейското са общо 11 държави.

Най-младите играчи на UEFA EURO 2020 (ГАЛЕРИЯ)

На „Пиаца дел Пополо” в Рим е разположена сцена с огромни видеоекрани, на които феновете ще могат да проследят срещите. Това е първият голям спортен форум, който ще се проведе от началото на пандемията. Идеята домакини да бъдат толкова много държави беше сериозно критикувана, но от UEFA бяха категорични, че този вариант е по-безопасен.

 

 

9 от общо 11-те страни класираха своите национални отбори, което означава, че феновете ще могат да подкрепят своите любимци, без да се налага да пътуват. На всеки стадион ще бъдат допускани фенове, макар и ограничен брой. Битката за билетите беше ожесточена - наложи се жребий да определи кои от тях да бъдат анулирани.

Футболът завладява Европа – какви емоции ще ни донесе UEFA EURO 2020™?

За сигурността на Европейското първенство ще отговаря международен полицейски екип от 22 страни. Неговият щаб ще бъде разположен в централата на "Европол" в Хага. Задачата му е да координира действията на националните полиции на страните домакини.

Христо Стоичков със специално послание за старта на UEFA EURO 2020 (ВИДЕО)

„Поради ограниченията заради вируса, феновете ще са по-малко и хулиганите също. Но мерките водят и до нов проблем. Повече хора ще пътуват с автомобили. Това ще доведе до по-голям брой инциденти", смята директорът на международния център на "Европол" Макс Дейниъл.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА UEFA EURO 2020™ ЧЕТЕТЕ ТУК 

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.