Мъжете забелязали криволичеща кола, която спрели до пристигане на полиция

Шофьор с над 4.5 промила алкохол е задържан в Горна Оряховица. Това съобщиха от ОДМВР-Велико Търново. Извършен е граждански арест на пияния водач на лек автомобил до пристигането на полицейски патрул.

Хванаха шофьор с близо 4 промила алкохол в кръвта

Около 22.00 ч. двама мъже - на 20 и 26 години от Горна Оряховица и село Първомайци, забелязали криволичеща по пътното платно кола. Двамата предприели действия по спиране на автомобила и задържане на водача.  

ГРАЖДАНСКИ АРЕСТ: Младеж задържа пиян шофьор в Пловдив (ВИДЕО)

Пристигналите на място униформени извършили проверка на шофьора – 45-годишен мъж от Горна Оряховица.

„На място заварихме двете момчета. Искам да изкажа нашата благодарност към тях. Бяха му взели ключа от автомобила. На място водача беше във видимо нетрезво състояние в автомобила си”, обясни Любомир Белчев от Пътна полиция – Г. Оряховица.

„Без тяхната намеса не бихме установили водача, който е употребил голямо количество алкохол”, коментира Пламен Кирчев, Пътна полиция – Г. Оряховица.

В хода на дейностите е изяснено, че той е правоспособен, но е седнал зад волана след употреба на алкохол. При тест с дергер апаратът отчел 4.56 промила. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.