В МВР няма сигнали за сериозни нарушения за изборния процес

От началото на предизборната кампания до 10.00 часа на 11 юли общият брой на образуваните преписки, свързани с нарушения на политическите права на гражданите, е 779. Образуваните досъдебни производства са 76. За последните 24 часа са образувани 167 нови преписки, а новообразуваните досъдебни производства са 7. Същите са на база постъпили сигнали от граждани, ДАНС и от органите на МВР, съобщават от Прокуратурата.

За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

България избира нов парламент

До момента няма подадени сигнали в МВР за сериозни нарушения за изборния процес в страната. Това съобщи министърът Бойко Рашков. 

"Изборният ден протича съвсем нормално, доколкото постъпват данни в нашия щаб в Министерство на вътрешните работи. Отделните области в страната имат свои особености. Бих казал, че в някои от тях по-слабо се работи от заинтересованите за купен вот. Някъде тази дейност е доста засилена - това е характерно за големите градове", коментира Рашков.

Продължава работата на дежурното звено към Върховната касационна прокуратура, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация за извършени престъпления и нарушения, свързани с парламентарния вот.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК