Съкращения в администрацията и закриване на спецпрокуратурата предвижда още програмата на "Има такъв народ"

Броени часове след предсрочните парламентарни избори Слави Трифонов обяви, че този път има готовност партията му да получи мандат за съставяне на правителство. След това са готови да управляват сами.

Трифонов представи и приоритетите, които ще следва кабинетът на „Има такъв народ”, ако парламентът го одобри. В изявление по собствената си телевизия той направи ясна заявка как вижда развитието на страната.

Слави Трифонов представи проектокабинета на ИТН

От „Има такъв народ” няма да влизат в коалиция за правителство, въпреки че са далече от мнозинството в Парламента.

„Нагледахме се на подкрепа срещу постове, на някакви задкулисни договорки в нечий зайчарник или сараи. На подкрепа със златни пръсти. „Има такъв народ” няма да прави коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС. От друга страна, протестните партии не събират парламентарно мнозинство. „Има такъв народ” няма да прави коалиция, а ще поеме самостоятелна отговорност за съставяне на правителство”, категоричен беше Слави Трифонов.

Ще се превърне ли проектът за кабинет на ИТН в действащо правителство

Освен имена на премиер и министри, председателят на ИТН представи и управленска програма. Започна със строежа на детски градини, нова детска болница и купуване на летящи линейки.

„Концесиониране и построяване на всички останали магистрали. Стартиране на приватизацията на Българската банка за развитие”, обясни още Трифонов.

Той не се отказва от постигнатото в референдума през 2016-а година.

„Въвеждане на мажоритарно и електронно гласуване и на партийна субсидия от 1 лев. Извършване на бързи съкращения в държавната администрация и най-после въвеждане на дигитализация на услугите”, коментира още Трифонов.
 

 

Той стигна до закриване на специализираните съд и прокуратура, както и покоряването на Космоса.

„Ще направим всичко възможно да изпратим мъж и жена, които да бъдат първите български астронавти в НАСА, за да не гледаме надолу в земята, от срам, а за да започнем да гледаме нагоре - към звездите”, обясни лидерът на „Има такъв народ”.

По думите на Трифонов – това са приоритетите на всички български граждани. Дали са приоритети и на политическите партии, щяло да стане ясно при гласуването на това проекто-правителство в парламента.

„България беше министър-председателска република, която беше управлявана от джип. Парите на всички ни бяха хвърляни през джипа, без никакъв контрол от Народното събрание. Сега парламентът може да си върне достойнството”, категоричен е Трифонов, който се закани да няма прошка и за нарушилите закона.

ВСИЧКО ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА ЧЕТЕТЕ ТУК