Какви са коментарите на парламентарните партии след вота

Още преди да са обявени окончателните резултати от избoрите, лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов представи проектокабинет. ГЕРБ  обявиха, че целта на Трифонов е да няма правителство и служебният кабинет да остане на власт.  Николай Хаджигенов от “Изправи се! Мутри вън!” попита дали от парламентарна се превръщаме във Facebook република. БСП и ДПС запазиха мълчание в днешния ден.

Борисов: Рашков направи параван на ИТН (ВИДЕО)

Окончателният обрат в полза на ИНТ и предложеният кабинет предизвикаха ответна реакция на ГЕРБ.

„Днешното изявление на Трифонов означава, че не иска да има правителство. Това е прах в очите на хората. Миналият път му се подиграхме, че няма кабинет. И това е играта на Румен Радев -  да остане служебното правителство”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

А програмата, представена от Трифонов, от ГЕРБ приеха с ирония.

Кои са кандидат-министрите на "Има такъв народ" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Представи си - горе са в орбита българин и северномакедонец. И си представих как започват Междузвездни войни”, посочи още Борисов.

Коалиционният партньор в „Изправи се! Мутри вън!” - Николай Хаджегенов реагира остро на действията на Слави Трифонов.

„Вече правителството и съставът на правителството го обявяваме във Facebook и по телевизора, а не в парламента - където му е мястото. Без мандат, без нищо. Ясно е, че ще има мандат, но конституционната процедура вече е съобщение във Facebook. Там ли ще гласуваме правителствoто или???”, попита Хаджигенов.

Приоритетите на ИТН: Детски градини, магистрали, български и северномакедонски астронавти в НАСА

От „Демократична България” обявиха, че в коалицията им текат консултации след вота и на по-късен етап ще коментират евентуална подкрепа за партията на Трифонов.

И макар той да обяви че няма да се коалира с БСП, ДПС и ГЕРБ, това не означава че тези партии не могат да натиснат зелените бутони на пултовете в пленарна, за да бъдат събрани необходимите 121 гласа „ЗА” и кабинетът „Василев” да бъде избран.

ВСИЧКО ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА ЧЕТЕТЕ ТУК