Грациите ни буквално разбиха хегемонията на рускините в Токио

Посрещнахме Златния ни ансамбъл по художествена гимнастика след голямата им победа на Олимпиадата в Токио. Грациите ни кацнаха на летище София в сряда следобед.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова събраха 92.100 точки за двете си композиции, които изпълниха много силно на Олимпийските игри. Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 47.550 точки за съчетанието с пет топки и 44.550 за това с три обръча и два чифта бухалки. Така се окичиха със златните медали и разбиха хегемонията на Русия в този спорт.

„Няма по-голямо щастие от това да сме в България, на родна земя. Няма по-голямо щастие от посрещането, което получихме. Знаехме, че страшно много сме зарадвали хората. Мисля, си че момичетата все още не осъзнават каква история написаха. С годините ще го разберат. Успяхме! Победихме! Най-силни сме в света. Най-важното е, че спечелихме в една много силна конкуренция. Всичките ни съперници бяха добре подготвени. Въпреки това имаше отбори, които допуснаха ужасно много грешки. Нашите момичета бяха мотивирани и играха спокойно”, каза председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Тя благодари и на родителите на гимнастичките. „Благодаря им, че са отгледали такива уникални деца. Благодаря им, че нито един родител не си позволи да търси сметка на мен или на треньорите за това как работим. Имахме пълната им подкрепа”, допълни Раева.

ТРЕТА ОЛИМПИЙСКА ТИТЛА: Българският ансамбъл завоюва златото в Токио (ВИДЕО+СНИМКИ)

Илиана Раева пред NOVA: Рискувахме много, но си заслужаваше!