На този фон депутатите обсъждат актуализацията на бюджета на извънредно заседание

Във Варна, се проведе протест на граждани, които се обявиха срещу мерките на здравните власти, които влизат в сила от утре.  Хората твърдят, че има дискриминация срещу хората, които не са се ваксинирали - в частност към тези в образователната ситема. Протестиращите се обявяват срещу задължителното носене на маски в детски градини и училища от децата над 6-годишна възраст, както и срещу онлайн обучението. Според тях тези мерки ограничават правата на гражданите.

Как се подготвя бизнесът за новите мерки

На фона на демонстрациите преди да удари последния парламентарен звънец, депутатите се събират извънредно, за да продължат с актуализацията на бюджета. Утре на заседанието трябва да бъдат окончателно гласувани бюджетите на здравната каса и на Държавното обществено осигуряване.

 

Едни от най- големите спорове са именно там, за начина, по който ще бъдат актуализирани пенсиите на възрастните хора. Какво точно ще успеят да приемат депутатите, преди да бъдат разпуснати, предстои да разберем.

От ресторантьорския бранш в Пловдив обявиха бойкот на COVID мерките

Но още от сега е ясно, че на актуализацията на бюджета разчита и бизнеса заради затягането на мерките от утре. Много ресторантьори вече обявиха пълен бойкот на вечерния час и ограниченията, докато не разберат как ще бъдат компенсирани.