Ще спрат ли те туристите, за които почивката тепърва започва?

COVID-мерките стават факт на 7-и септември, а бизнесът вече стяга редиците за масови протести из цялата страна. Фитнесите ще работят с капацитет на 30%.

„Смятам, че тези мерки ги имаше преди две години. Това е частичен локдаун. Ние няма как да си позволим да работим с този капацитет, без да има обезщетения. Ще излезем на протест, защото искаме да функционираме”, разказва Мартин Гачев, управител на фитнес зала.

Ще спрат ли новите мерки туристите, за които почивката тепърва започва?

„Мерките касаят най-много музеите. На „Царевец” може да се разхождате и без маска. Ще бъде спазвана физическа дистанция и струпването на много хора. Емблематичните музеи на открито ще бъдат отворени и могат да бъдат посетени по всяко време”, обясни Светла Йорданова.

С лятото не искат да се разделят и по морето, ще се наложи ли заради новите мерки браншът да сложи преждевременен край на сезона?

„Според мен след въвеждането на новите мерки ще има сериозен отлив. Има голяма несигурност покрай взетите решения. Много румънски туристи вече отмениха ваканциите си”, казва хотелиерът Георги Димитров.

Повече по темата гледайте във видеото