Вчера близо 200 души учредиха комитета, който застана зад номинацията им

До края на седмицата Инициативният комитет, който издигна Румен Радев и Илияна Йотова за вота през ноември, ще внесе регистрацията им в Централната избирателна комисия. Вчера близо 200 души учредиха комитета, който застана зад номинацията им.

И макар да се явяват като независима двойка на президентския Радев и Йотава все пак имат и широка политическа подкрепа. В залата бяха хора от БСП, „Има такъв народ”, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Продължаваме промяната”. Комитетът има и трима съпредседатели: журналистиката Анна Заркова, диригентът Йордан Камджалов и  психиатърът Цветеслава Гълъбова.

„За мен това е двойката президент и вицепрезидент, която изпълни президентската институция със съдържание”, заяви Гълъбова.

Издигнаха кандидатурата на Радев и Йотова за президентските избори (ВИДЕО+СНИМКИ)

Поканата за участие дошла лично от Радев и Йотова.

„Заставам на страната на угнетените. Не казвам, че съм бедна, защото това би било цинично, но съм угнетена от това, че много пъти ми казват, че си пият лекарствата през ден, защото нямат пари за пълния курс”, обясни Гълъбова.

Засега все още не е ясно кои ще са основните опоненти на Радев и Йотова, но д-р Гълъбова очаква предизборната кампания да бъде трудна.

„Категорично теренът ще бъде изключително хлъзгав, изключително зацапан и ще има много компромати”, заяви Гълъбова.

Сред хората, които си сложиха подписите, бяха редица спортисти, общественици и артисти.