Партията се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

От „БСП за България” се регистрираха в ЦИК за предстоящите избори, които ще се проведат на 14 ноември. Този път те ще бъдат 2 в 1 - президентски и парламентарни. Лидерът на партията Корнелия Нинова заяви категорично пред журналисти, че правителство без БСП и занапред не може да бъде съставено.

 

 

„Подкрепяме президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова. Включихме се и в Инициативния комитет. Регистрирахме се за участие в президентския вот, тъй като участваме с подкрепа на двойка - искаме да имаме и регистрация. Имаме номинации и за Радев и Йотова, и за други имена – и партийни и извън партийни, но изказваме подкрепата си към тази двойка", каза Нинова.

Кои са кандидатите за президент до момента?

 

„Трябва да дадем стабилност и сигурност на България и народа в тези тежки времена, които се задават. Както знаете, и в последния парламент бяхме фактор на диалогичност, сигурност и спокойствие. Такива ще бъдем и занапред. Готови сме за промяната, защото вече пет години водим битки за нея. Започнахме от самите себе си, за да покажем, че можем да направим такава промяна и в държавата”, поясни лидерът на БСП.

По повод новия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, тя заяви: "Нека да видим какво ще правят „Продължаваме промяната”. Искаме да видим политики и, ако те съвпадат с нашите, сме отворени да разговаряме".