Според него в проекта на Петков и Василев личи влиянието на Румен Радев

"Да разделяш хората на почтени и непочтени, когато се върши работа, е интересно занимание, но то е за девически клуб. Това е извращение в политически смисъл. И Корнелия Нинова ми изглежда почтена, но не можем да направим нищо заедно, защото е част от "лявото". Така Петър Москов от КОД коментира заявката на Кирил Петков и Асен Василев, че ще изискват от подкрепящите проекта им да подписват договор за почтеност.

Според Москов трябва силна информационна кампания за изборите. Той допуска, че вотът през ноември може да се манипулира, независимо дали избирателите гласуват с машини, или с хартиени бюлетини.

„Национално обединение на десницата" се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

По думите му за КОД много важни са две неща: комбинация между дясно консервативно и ляво либерално управление, както и това обществената справедливост да минава през саниране и лекуване на неизвършеното прекъсване на комунистическата олигархия.

"Не се срамуваме да заявим, че сме десница. Недъзите на предните парламенти се състояха именно в неприсъствието на смислена десница. Ако ДБ и ГЕРБ могат да декларират силно лустрационно законодателство, може да водим разговори с тях, но те не могат, защото изпитват притеснения и страх", смята Москов.

Целия разговор гледайте във видеото.