По думите му Румен Радев олицетворява желанието в българските граждани за промяна

"Ходът на ГЕРБ с проф. Герджиков е политически правилен, защото искат да излязат от изолацията, а и показват, че са готови да се отворят към приобщаване на друг тип хора към политиката на страната. Правилен е и от гледна точка на кампанията на Радев". Това заяви бившият вицепремиер Пламен Панайотов в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му имаме нужда от обединение, което да посочи новите приоритети в държавата.

"Силно съм обнадежден от факта, че за президентските избори имаме няколко силни кандидатури - настоящият президент, проф. Герджиков и Лозан Панов. Те за изявени, с доказани качества, а и зад тях застават политическите сили с най-голям електорален потенциал. И тримата говорят за обединение, което е оптимистично", заяви Панайотов.

Бившият вицепремиер смята, че хората са "омерзени от възможността и президентските избори да бъдат превърнати в партиен сблъсък".

Президентът: Очаквам изборите да доведат до окончателно изкореняване на корупцията

"Румен Радев олицетворява желанието в българските граждани за промяна. А голямото предизвикателство пред Лозан Панов е да каже кое е мнозинството на свободните хора в България", заяви Панайотов.

По темата за съдебната реформа той каза, че тя не се състои в това "да се сменят наши хора с ваши хора".

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.